Zondag finale dag voor een odd van 5.9!

Sakkari – Kontaveit
Vandaag een titanenstrijd in de WTA finale van St Petersburg. De nummers 7 en 9 van de wereld staan tegenover elkaar. Het is niet de eerste keer dat ze tegen elkaar spelen, vandaag is hun 13e ontmoeting. Van de 13 ontmoetingen won Sakkari er slechts 3. In 2021 speelde ze 5 keer tegen elkaar, Kontaveit ging er 4 keer met de winst vandoor. Waar Kontaveit gister een sterke indruk achter liet tegen Ostapenko maakte Sakkari een veel mindere indruk. Veel foutjes die haar tegenstandster niet wist af te straffen.

Conclusie: Kontaveit is veel completer en mentaal een sterkere speelster. Kontaveit wint.

Ruud – Schwarzman
In Buenos Aires spelen vandaag de nummers 8 en 15 tegen elkaar. De laatste ontmoeting op deze ondergrond (clay) won Ruud met 2-0. Ondanks dat het een thuiswedstrijd is en hij de titelverdediger is gaat Schwarzman het niet winnen van Ruud. Ruud verloor nog geen 1 set dit toernooi waar Schwarzmann er 2 verloren heeft.

Conclusie: Ruud wint

Tsitsipas – Aliassime
Ook in Rotterdam staat ons een mooie wedstrijd te wachten. De nummer 4 en 9 van de wereld treffen elkaar. Waar beide heren gister een 3 setter hebben gespeeld zie ik dat vandaag niet heel anders. Ze behouden beide makkelijk hun service en breaken relatief weinig. Vandaag spelen ze voor de 8e keer tegen elkaar. Tsitsipas won 6 keer en Aliassime 2 keer. De laatste ontmoeting werd 2-1 voor Tsitsipas, dit op dezelfde ondergrond. Ik verwacht hier veel games en een eventuele 3 setter.

Conclusie: over 23,5 games. Eventueel een line lager als de optie er is zodat het wat safer is.

Brooksby – Opelka
In Dallas staat vandaag een All American finale op de planning. Opelka (23) neemt het op tegen Brooksby (54). Opelka doet het hele toernooi al waar we hem van kennen: heel hard serveren en af en toe een break pakken. Dit resulteerde dat er van de 6 gewonnen sets er 4 via tiebreak gingen. Brooksby kent een goed toernooi en laat goed tennis zien. Onderling hebben ze elkaar 1 keer eerder getroffen. Dit was op de ATP van Antwerpen in 2021. Brooksby won toen verassend met 2-0 van Opelka. Ik verwacht dat Opelka zich vooral gaat focussen op zijn eigen games en het in de tiebreak wil afmaken. Dit is tenslotte zijn sterkste punt.

Conclusie: over 0,5 tiebreak