Een-tweetje! Titelkandidaat Marseille wint en Emmen heeft weer het nakijken.

Marseille – Nîmes: Marseille wint (1.40)

 Vorig seizoen herleefde Marseille oude tijden. De ploeg eindigde op de tweede positie en dat was al even geleden. Het gaf ze recht om even te ruiken aan de Champions League en dat is precies waar ze nu weer voor strijden. Wie de stand ziet, denkt dat Marseille er niet geweldig voor staat. Die mensen echter wel dat Marseille 2 tot 3 wedstrijden minder heeft gespeeld dan de concurrentie. Met name in eigen huis is de ploeg nagenoeg onverslaanbaar en dat laten ze de laatste weken duidelijk merken.

Tegenstander Nîmes daarentegen bidt al weken, als het niet maanden is, voor betere tijden. Ze bungelen kansloos onderaan de ranglijst, wonnen pas 3 wedstrijden en kregen met afstand de meeste doelpunten tegen van de hele competitie. Nee, het gaat bij Nîmes niet bepaald soepel en dit weekend lijkt het niet beter te worden. Op bezoek bij Marseille wist Nîmes namelijk nog nooit te winnen, sterker nog, ze verloren alle wedstrijden bij Marseille.  

– Marseille verloor in eigen huis slechts 1 wedstrijd;

– Marseille is al 5 thuiswedstrijden op rij ongeslagen;
– Marseille won 4 van de laatste 5 thuiswedstrijden;

– Nîmes won pas 3 wedstrijden dit seizoen;

– Nîmes verloor alle wedstrijden op bezoek bij Marseille.

FC Emmen – Vitesse: Vitesse wint (1.55)

Sta op als je voor Emmen bent. Dat hoef je nu niet te doen, maar dat doen de supporters wel met hun inzamelingsactie. Het is tekenend voor de situatie in Emmen, alarmfase 1 is al weken aan de orde en de vraag is of het tij nog te keren is. Emmen, dat vorig seizoen nog tot leuke prestaties kwam, weet dit seizoen niet meer wat winnen is. Het is pijnlijk voor de Drenten en voor iedereen die een wedstrijd van de Drenten bekijkt.

De ploeg uit Arnhem zal waarschijnlijk ook denken: even wat puntjes halen in Emmen! Vaak moet je waken voor onderschatting, maar zelfs onderschatting lijkt Emmen niet te redden voor een nieuwe nederlaag. Vitesse verloor slechts 3 wedstrijden dit seizoen en 2 van de laatste 15 die het speelde. De Arnhemmers zijn dus in bloedvorm en dat zullen ze weten in Emmen.

– FC Emmen won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd;

– FC Emmen kreeg na VVV-Venlo de meeste doelpunten tegen in de Eredivisie;

– Vitesse verloor pas 3 wedstrijden dit seizoen;

– Vitesse verloor slechts 2 van de laatste 15 wedstrijden;

– Vitesse verloor in de clubhistorie pas 1 keer van FC Emmen.