Oost west, Rakitic op het oude nest!

We zien het vaak gebeuren, dat spelers na een roemrijke carrière terugkeren op het oude nest. Wat ook een mogelijkheid is, dat is na een stukgelopen carrière met hangende pootjes terugkeren bij je oude club. Dat laatste lijkt nu het geval bij Ivan Rakitic. 

Het is al geruime tijd bekend dat een aantal spelers bij Barcelona mogen vertrekken, omdat zij te zwaar drukken op de begroting. Namen die worden genoemd zijn onder andere: Arturo Vidal, Ousmane Dembélé, maar ook Ivan Rakitic. Zijn oude jeugdliefde heeft al meermaals geïnformeerd, maar er zijn er meer.

Sevilla (2.50)

Sevilla is geen onbekende ploeg voor Rakitic. Hij speelde bij de ploeg tussen 2011 en 2014, alvorens hij vertrok naar Barcelona. Toch is dit niet de enige link, want ook de vrouw van Rakitic komt oorspronkelijk uit Sevilla en hij heeft op dit moment nog een huis in Sevilla. Rakitic zou zelf ook wel oren hebben naar een vertrek naar Sevilla. Menigeen beweert dat het ‘Sevilla of niets’ is.

Juventus (2.88)

Ook Juventus wordt genoemd als potentiële nieuwe werkgever van Rakitic. Los van Rakitic, zijn Barcelona en Juventus al geruime tijd aan het steggelen over een ‘ruildeal’. Juventus zou interesse hebben in Arthur, waar ze nog weinig succes hebben. Barcelona zou op hun beurt Rakitic en Vidal hebben aangeboden als alternatieven. Nu ook Frenkie de Jong begeert schijnt te worden door Juventus, wordt het verhaal wel erg groot. Daarnaast maakt het de individuele verhalen steeds ongeloofwaardiger.

Atlético Madrid (3.50)

De laatste enigszins realistische optie is Atlético Madrid. Deze ploeg meldde zich in de winterstop al bij Barcelona en zou op dat moment de vraagprijs willen betalen. Het is destijds niet van een transfer gekomen, maar nu Rakitic in de etalage staat komen de geruchten weer omhoog. Dat werd bijzonder gevoed doordat Rakitic zelf de gesprekken zou hebben geopend met de Madrilenen. De familie zou al rond hebben gekeken naar woningen in Madrid en enkel het salaris zou nog besproken moeten worden.  

Toch kwam er recent het nieuws naar buiten dat Rakitic gewoon zijn contract wil uitdienen bij Barcelona en de kans dat de ploegen er op normale wijze uitkomen, gezien de situatie, is niet groot. Wij achten dus persoonlijk de kans groot dat Rakitic zijn contract zal uitdienen om vervolgens naar Sevilla te vertrekken.