Collegetalk met Live Betting NL: ROI!

We zien geregeld eens een mooie bet voorbij komen, een vet bedrag en de eerste snerende opmerking is vrijwel altijd: ‘Ja, je zal vast ook genoeg verloren hebben’. Jaloezie of waarheid? Het is aan te tonen met de ROI!

De ROI? Ja de ROI! Wat is het nou eigenlijk, wat geeft het weer en hoe kun je het inzetten om jouw resultaten te verbeteren? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Wat is ROI?

ROI of eigenlijk Return On Investment is een veelgebruikte term in de economische sector, die ook zeker toepassing heeft op voetbalwedden. Feitelijk geeft dit het rendement op de investering aan. In de wereld van voetbalwedden gaat het dan niet om die ene specifieke weddenschap, maar het rendement op de investering in alle weddenschappen die jij speelt. 

Eigenlijk moet de sneer dus niet zijn ‘Ja, je zal vast ook genoeg verloren hebben’, maar ‘Interessant Joost, wat is je ROI’?. Levert de investering een verlies op, dan is de ROI een negatief getal; levert de investering winst op, dan is de ROI een positief getal.

‘Return On Investment = Opbrengst / Investering x 100%’

De ROI vertelt ons dus wat je winstgevendheid is ten opzichte van je oorspronkelijke investering. Maar we kunnen ook zien hoe efficiënt jij dit punt bereikt.

Wat is de Yield?

De Yield is een manier om te kijken hoe efficiënt jij als better bent. Hoe lang duurt het dus en hoeveel moeite moet jij doen om tot jouw profit of loss te komen. Laten we zeggen dat Joost begint met een bankroll van €100. Hij gaat na een maand de balans opmaken en heeft op dat moment €150,- op zijn account staan en in totaal iedere dag €20,- ingezet.

Zijn Yield is dan €50,- / €2000,- x 100% = 2,5%

Met een hogere Yield betekent dit dus dat je in principe efficiënter aan het wedden bent. Je profit is namelijk hoger ten opzichte van wat je er totaal voor hebt moeten inzetten. Toch is aan het eind een lage Yield niet meteen slecht, winst is winst, of je er nu veel of weinig voor nodig hebt gehad!

Hoe zet je ROI en Yield in om je resultaten te verbeteren?

Het antwoord hierop is relatief eenvoudig, maar niet altijd leuk. Namelijk het bijhouden van je statistieken! Hoe meer statistieken je bijhoudt in combinatie met de ROI en Yield, hoe meer inzicht je krijgt op welke sporten of specifieke markten jij wel goed presteert en welke niet. 

Je kunt hierin bij je statistieken onderscheid maken in onderstaande categorieën:

  • Sporten;
  • Landen;
  • Niveau’s;
  • Markten (corners, kaarten, etc);
  • Type competies.


Dit zijn slechts voorbeelden, je kunt de categorieën zelf kiezen! Op basis hiervan kun jij exact zien in welke sporten jij beter wel kunt investeren en welke je beter links kunt laten liggen. 

Conclusie

ROI en Yield zijn enorm belangrijke cijfers voor een better, maar voor jullie doen ze er niet zo toe. Waarom niet? Wij passen dit al toe. Het is een van de vele manieren waarop de DailyDouble, het voelt zo lang geleden, wordt aangescherpt en samengesteld. Ook onze beslissing om wel of niet op een bepaalde competitie of markt te spelen is hierop gebaseerd! Service van de zaak, van Live Betting NL, voor jullie!

Live Betting NL - de #1 op live wedden