We hebben weer groen geroken, nu willen we niets anders meer!

Eindelijk pakten we weer een dubbel en nu we de smaak weer te pakken hebben, willen we alleen maar meer! Het lijkt erop dat het sleutelen aan de interne eisen en de focus te verleggen heeft gewerkt. Let’s go on a streak!

Valencia – Celta de Vigo (Meer dan 2.5 corners Celta de Vigo)

In eigen huis treedt Valencia aan tegen Celta de Vigo en dat is een interessant potje. Het klinkt allemaal heel erg spannend, toch staat Valencia net onder de streep voor play-offs en staat Celta de Vigo momenteel op degraderen. Toch heeft het bizar weinig met de selectie te maken, wel met een flinke dosis pech. Celta de Vigo speelde al acht keer gelijk, waarvan ook vier van de laatste vijf wedstrijden. Win je die potjes, dan scheelt dat toch even 16 punten en sta je ineens voor Europees voetbal te spelen.

Een bijkomstigheid van die vele gelijke spelen en teleurstellende resultaten is dat Celta de Vigo vaak op jacht moet en dat levert corners op. In eigen huis pakken ze er gigantisch veel, maar buitenshuis is het ook niet mis. In zes van de laatste negen wedstrijden pakte Celta minimaal drie corners en vooral Valencia laat er ook aardig wat toe. Namelijk in acht van de laatste 11 wedstrijden kregen zij er minimaal drie tegen.

  • Celta de Vigo speelt veel gelijk en staat vaak achter;
  • Vaak moet Celta de Vigo op ‘jacht’;
  • In zes van de laatste negen wedstrijden pakte Celta meer dan drie corners;
  • In acht van de laatste 11 wedstrijden stond Valencia minstens drie corners toe.

Setubal – FC Porto (FC Porto wint)

Deze kan niet moeilijk zijn. FC Porto staat op een tweede positie op een straatlengte afstand van Benfica en dat is al erg zat. De ploeg mag geen enkel punt meer laten liggen en zoals ze bij de KNVB zouden zeggen ‘Ze moeten nu alles zetten, op het feit dat ze vanaf nu alles moeten winnen’. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er maar liefst vier gewonnen en ondanks het ene slippertje zijn ze dus prima in vorm.

Het voordeel zal hem vooral zitten in het feit dat ze spelen tegen Setubal en die tegenstander ligt ze wel. De vorm is niet briljant met twee nederlagen uit de laatste vier wedstrijden, maar vooral onderling zien we dat deze tegenstander Porto wel ligt. De laatste zes onderlinge wedstrijden won FC Porto en nog nooit wist Setubal te winnen van Porto.

  • Porto mag geen misstap meer maken;
  • Porto won vier van de laatste vijf wedstrijden;
  • Setubal verloor twee van de laatste vier wedstrijden;
  • Nog nooit won Setubal van Porto;
  • De laatste zes onderlinge wedstrijden won Porto.