VBet, een eerlijke review

Beoordeling

Bonus
Betrouwbaar
Spelersvriendelijkheid
Speelaanbod
Betalen en uitbetalen

Review

Nederland is een nieuwe bookmaker rijker. Sinds 10 augustus 2023 is VBet live. Deze bookmaker biedt weddenschappen op meer dan dertig sporten aan, maar vooralsnog geen welkomstbonus. We geven je in deze review aan wat je bij deze bookmaker kunt verwachten.

VBet heeft haar roots in Armeniƫ. Hier werd in 2003 het bookmakersbedrijf Vivaro gestart door de broers Vahe en Vigen Badalyan. Het bedrijf loopt goed en in 2009 heeft het bedrijf meer dan 300 vestigingen in heel Armeniƫ.

De broers Badalyan besluiten hun imperium uit te breiden naar het online gokken. Ze richten het bedrijf SoftConstruct op. Met dit bedrijf ontwikkelen ze onder andere een sportsbook dat door het Belgische Circus en het Oostenrijkse Interwetten gebruikt wordt.

Zelf gaan de broers het sportsbook ook exploiteren. Daarvoor wordt het bedrijf BetConstruct als dochteronderneming van SoftConstruct opgericht. De naam van de bookmaker wordt VBet, naar Vivaro, het bedrijf waarmee het eerste succes geboekt werd. VBet verkreeg in diverse Europese landen een vergunning. De bookmaker past het aanbod per land aan. In Nederland kreeg VBet een vergunning voor het aanbieden van een sportsbook. Online en live casino spellen vind je bij deze operator dus niet.

Wedden op sport bij VBet

VBet heeft een groot aanbod aan sportweddenschappen waar je op kunt wedden. Het bedrijf adverteert internationaal met het feit dat je wekelijks op meer dan 45.000 weddenschappen in kunt zetten. Het aanbod bestaat uit meer dan dertig sporten. Naast het standaard aanbod van voetbal, tennis en Formule 1 biedt het sportsbook van VBet ook sporten waar we in Nederland niet zo bekend mee zijn zoals Bandy, Lacrosse of Pesapallo.

Wat daarnaast opvalt is dat het aantal weddenschappen op vechtsporten bij VBet uitgebreider is dan bij andere bookmakers. Wellicht heeft dat er mee te maken dat in Oost-Europa, waar VBet vandaan komt dit soort sporten populairder zijn dan in het Westen.

Bij VBet kun je de weddenschap die je geplaatst hebt live volgen. De bookmaker biedt live data op een behoorlijk aantal sportwedstrijden. Live streams worden vooralsnog niet aangeboden bij VBet. Dat is vooral voor het plaatsen van live weddenschappen best een nadeel.

Populaire sporten bij VBet

Liefhebbers van weddenschappen op voetbalwedstrijden zitten goed bij VBet. Van de Champions League tot en met de tweede divisie in Armeniƫ, je vindt van elke competitie wedstrijden en weddenschappen. Ook die Saudi Pro League heeft een prominente plaats in dit sportsbook, wat gezien het aantal bekende spelers die recentelijk de overstap naar deze competitie gemaakt hebben niet raar is.

Naast voetbal kun je ook voor weddenschappen op tennis prima terecht bij VBet. Deze sport krijgt veel ruimte in het sportsbook. Naast de Grand Slam toernooien zijn alle grote toernooien van de ATP- en WTA Tour in dit sportsbook aanwezig.

Weddenschappen op sporten als wielrennen en schaatsen zijn wat minder aanwezig bij Bet365, maar de grote evenementen zoals de Vuelta a Espana kun je wel inzetten. Daarnaast krijgen ook vechtsporten zoals MMA veel ruimte. Naast internationale evenementen zoals Glory kun je ook inzetten op bijvoorbeeld de Russische en Poolse MMA competities.

Unieke functies bij VBet

Vooralsnog biedt VBet ons een sportsbook waar we op meer dan dertig sporten kunnen wedden en inzetten op meerdere sporten en competities die in andere sportsbooks ontbreken. Echt unieke functies hebben we in het sportsbook van VBet nog niet kunnen ontdekken.

VBet bonussen en promoties

VBet is live gegaan op 10 augustus. Dit was een zogenaamde soft launch. Dit betekent dat er weinig poespas gemaakt is over de lancering van dit sportsbook in Nederland. Het betekent ook dat nog niet alle functionaliteiten werken. ƉƩn van de functionaliteiten die nog ontbreken zijn de bonussen. Vooralsnog krijg je geen welkomstbonus bij het aanmaken van een account.

Dat VBet op (korte) termijn wel bonussen toe gaat kennen blijkt uit het feit dat het promotiereglement al wel op de website gepubliceerd staat. Bij bestudering van dit document leren we dat er gewerkt gaat worden met Free Bet Tokens. Deze tokens worden toegekend en vrijgespeeld wanneer er kwalificerende weddenschappen geplaatst worden. Een kwalificerende weddenschap heeft, zo staat beschreven, minimale odds van 1.80. Dat is behoorlijk hoog voor het vrijspelen van een free bet.

We houden vanzelfsprekend voor je in de gaten wanneer VBet de bonussen activeert.

Live wedden bij VBet

Het aanbod aan live weddenschappen bij VBet is ronduit goed te noemen. Er zijn veel live bets beschikbaar. Het nadeel is dat er geen live streams beschikbaar zijn om je bets te volgen. Ook het plaatsen van live bets moet je in de bookmaker omgeving baseren op live data. Dit geeft niet altijd een even duidelijk beeld van de verhoudingen op het veld.

Spelen bij VBet

Om weddenschappen af te kunnen sluiten bij VBet is het noodzakelijk om een account aan te maken bij de bookmaker. Het registratieproces verloopt als volgt:

Account openen met iDin

Als eerste wordt door de bookmaker gevraagd of je een account wilt openen met iDin. Met iDin deel je gegevens met de bookmaker via je bankrekening. VBet kan geen transacties uitvoeren op je rekening. Alle gegevens zijn direct geverifieerd. Op deze maniere een account openen gaat sneller dan handmatig je gegevens invullen.

Handmatig een account openen

Wanneer de bank waar je bankiert geen koppeling heeft met iDin dan zit er niets anders op dan handmatig een account aanmaken. Hierbij wordt je door een vragenformulier geleidt waarbij je je gegevens invult. Je dient hierbij als extra stap je bankrekening te verifiƫren, iets dat bij iDin automatisch gaat.

Identiteit controleren

Wanneer je alle gegevens verstrekt hebt, lever je een identiteitsbewijs aan waarmee VBet vast kan stellen dat je daadwerkelijk bent wie je zegt dat je bent. Wanneer deze stap is afgerond is je account in principe geopend.

Instellen van je limieten

Bookmakers hebben van overheidswege een zorgplicht voor hun spelers. Dit vullen de operators gedeeltelijk in door spelers limieten voor zichzelf in te laten stellen. Er zijn drie limieten die je in moet stellen voordat je kunt spelen bij VBet. Dit zijn beperkingen aan speeltijd, stortingen en saldo. Wanneer je deze limieten ingesteld hebt, kun je je eerste weddenschap plaatsen.

Geld opnemen bij VBet

Storten en opnemen gaat bij VBet enkel en alleen met je bankrekening. Storten kun je doen via iDeal. Opnames worden uitbetaald op de bankrekening die je tijdens het registratieproces hebt opgegeven. Opnames staan gemiddeld binnen 1-2 werkdagen op je rekening.

Klantenservice VBet

De klantenservice van VBet is te bereiken via een live chat functie op de website. Je dient na het openen van je chatvenster je naam en je e-mail adres in te vullen waarna je de chat op kunt starten. Je krijgt een melding dat er direct een medewerker voor je gezocht wordt. In de praktijk duurt dit slechts enkele minuten. Daar mag VBet best tevreden mee zijn.

De vergunning van VBet

Bet365 heeft van de kansspelautoriteit een vergunning ontvangen voor het aanbieden van sportweddenschappen. De vergunning van VBet staat op naam van SCGO Limited is geregistreerd onder nummer 2187. De vergunning is geldig tot en met 22 juni 2028.

Ons oordeel over VBet

We zien zowel positieve zaken bij VBet als zaken waarbij we onze vraagtekens zetten. Laten we positief beginnen. Het aanbod van sporten en weddenschappen is echt heel goed te noemen. Zowel het aantal sporten als het aantal weddenschappen per sport(wedstrijd) zijn dik in orde. Dat is ook wel een voorwaarde voor deze operator om zich te onderscheiden aangezien het sportsbook het enige aanbod is.

Wanneer we kritisch naar de odds kijken en deze vergelijken met enkele andere bookmakers dan zien we dat VBet stelselmatig ietwat lager scoort. Dat kan met de achterliggende rekenmethodiek te maken hebben, maar ook met het afslaan van de marge die de bookmaker op iedere weddenschap in rekening brengt.

Daarnaast vinden we het ietwat vreemd dat het promotiereglement gepubliceerd is voordat er bonussen actief zijn. Laten we eerlijk zijn: Een bookmaker met lagere odds dan de concurrentie, alleen sports betting in het aanbod en geen bonussen gaat het moeilijk krijgen om een plaats op de markt te veroveren. We hopen dan ook dat VBet snel met bonussen en promoties komt.

Details

Bedrijfsgegevens Nog onbekend
Eigenaar Nog onbekend
Adres Nog onbekend
Vergunningsnummer Nog onbekend

Betaalmethoden

Bonussen

Contact & support

Over support

Live Betting NL - de #1 op live wedden