Alcaraz wint voor de 6de keer op weg naar een nieuwe Grand Slam titel!

De kwartfinales van Roland Garros zijn aangebroken! Gisteren zagen we Djokovic wederom een 2-1 achterstand in sets goedmaken, waardoor hij het lag gaan opnemen tegen Ruud. Vandaag staan de wedstrijden Sinner- Dimitrov en Alcaraz-Tsitsipas op het programma. Wij bespreken de wedstrijd tussen de Spanjaard en de Griek.

Alcaraz lijkt de gedoodverfde favoriet om de beker in de lucht te steken. De nummer 3 van de wereld is een meer natuurlijke gravelspeler dan Sinner, waardoor hij het voordeel krijgt. De Spanjaard maakt tot nu toe zijn favorietenrol waar, met uitzondering van 1 set tegen De Jong. Verder won Alcaraz 3 keer in 3 sets, waaronder wedstrijden tegen Korda en Auger- Aliassime. In de 13 sets die hij in Parijs speelde, speelde hij slechts 1 tiebreak. Dit komt natuurlijk ook omdat er op gravel gewoonweg minder tiebreaks gespeeld worden.

Ook van Tsitsipas werd veel verwacht bij aanvang van het toernooi. Dit kwam mede door zijn ATP 1000 winst in Monte Carlo, waar de Griek onder andere Sinner, Ruud en Zverev versloeg. Ook deze week is de nummer 9 van de wereld goed aan het spelen. Zijn tegenstanders waren op papier wel geen toppers, aangezien Arnaldi de hoogste gerangschikte tegenstander was. We verwachten dat hij het vandaag wel een stuk lastiger zal krijgen. Alcaraz heeft alle 5 de onderlinge ontmoetingen weten te winnen, en we verwachten dat daar vandaag een 6de aan toegevoegd zal worden.

Live Betting NL - de #1 op live wedden