Een strijd tegen degradatie en voor een Europees ticket in de Premier League!

Iedereen kijkt in de laatste speeldagen in de Premier League naar Arsenal en Manchester City, maar voor andere clubs staat er ook nog veel op het spel. Zo zitten sommige ploegen nog volledig in degradatiestrijd, en staan ook Europese tickets op het spel. Vandaag spelen 2 clubs tegen elkaar die nog voor heel wat spelen. We hebben het over de wedstrijd tussen Nottingham en Chelsea.

Chelsea heeft een zeer turbulent seizoen. Zeer goede resultaten worden afgewisseld met gewoonweg slechte prestaties. De laatste weken zien we toch dat ze het vrij goed doen. Zo wisten ze na de verliespartij tegen Arsenal 7/9 te pakken tegen 3 goede tegenstanders. In Aston Villa speelden ze 2-2, waarna een 2-0 zege tegen Tottenham en een 5-0 zege tegen West Ham volgde. De ploeg van Pochettino speelt goed voetbal, wat te zien is aan de expected goals. Tegen West Ham was dit bijvoorbeeld 4.31. Chelsea staat momenteel 7de in de stand op 2 punten van de nummer 6.

Voor Nottingham staat er ook heel wat op het spel. Ze staan momenteel 17de in de stand met 3 punten voorsprong op Luton dat 18de staat. Vorige week wist de ploeg wel een zeer belangrijke zege te boeken. Ze wisten met 1-3 te winnen van Sheffield, waardoor ze nu een beetje ademruimte hebben. De 2 weken ervoor verloren ze wel 2 keer met 2-0 tegen Everton en City. Nottingham beschikt gewoonweg over een stuk minder kwaliteit. We verwachten dan ook dat Chelsea vandaag zal winnen.