De strijd om de 2de plaats is nog niet gedaan voor bijna 2 keer je inzet!

Gisteren zagen we Leverkusen wederom een nederlaag afwenden in de blessuretijd. De kampioen van Duitsland is zo aan een seizoen bezig zonder nederlaag. Een andere verrassing in Duitsland is Stuttgart. De ploeg staat op de 3de plaats, waardoor ze zich mogen opmaken voor Champions League voetbal. Zij spelen vanavond tegen Augsburg.

Stuttgart is dus aan een fantastisch seizoen bezig. Met 2 punten achterstand op Bayern kunnen ze nog altijd 2de worden, wat helemaal een prestatie zou zijn. Hier hebben ze vorige week een goede stap naar gezet, door thuis met 3-1 Bayern te verslaan. De week ervoor wisten ze ook al 2-2 gelijk te spelen in Leverkusen, waardoor het wel duidelijk is dat ze goed voetbal spelen. De vorm de laatste maanden is dan ook super. Uit de laatste 14 wedstrijden pakten ze 33 punten, een zeer goede reeks natuurlijk.

Augsburg maakt nog kans op de Conference League. Ze staan momenteel 9de, maar slechts 2 punten achter nummer 7 Freiburg. De meest recente resultaten zijn alleen niet veelbelovend. Ze verloren de laatste 3 wedstrijden allemaal, en met zeer duidelijke cijfers. Tegen Frankfurt werd met 3-1 verloren, waarna Werder Bremen met 0-3 wist te winnen. Vorige week was ook Dortmund met 5-1 duidelijk een maatje te groot. We verwachten dan ook dat Stuttgart vanavond relatief simpel wint.