De kampioen van Duitsland zet een kers op de taart in eigen huis!

Wat een slotfase hebben we gister gezien in de Champions League. Vanavond staan de halve finales van de Europa League en de Conference League op het programma. Wij bespreken de wedstrijd tussen Leverkusen en Roma.

Leverkusen is aan een perfect seizoen bezig. In de eigen competitie zijn ze ongeslagen en reeds enkele speeldagen kampioen. Binnenkort spelen ze de finale van de beker, en ook in de Europa League staan ze er goed voor. Ze wisten namelijk de heenwedstrijd vorige week met 0-2 te winnen, waardoor ze al met 1 been in de finale staan. Met 19 schoten tegenover 8 van Roma waren ze dan ook duidelijk de betere ploeg. De thuisreputatie van de ploeg van Alonso is steengoed. De laatste 9 wedstrijden wisten ze steeds minstens 2 keer het net te vinden.

Roma staat momenteel 6de in de eigen competitie, wat betekent dat ze net geen Champions League ticket zullen bemachtigen. De vorm is ook niet om over naar huis te schrijven. Uit de laatste 4 wedstrijden in de competitie pakten ze 5 punten, al waren het met Juventus, Napoli, Udinese en Bologna wel sterke tegenstanders. Zoals gezegd waren ze in de heenwedstrijd wel minder gevaarlijk dan Roma. We verwachten vandaag eenzelfde scenario, zeker gezien het feit dat Leverkusen in eigen huis speelt.