Spektakel in Bernabeu kent een duidelijke winnaar!

Gisteren zagen we Dortmund heel verrassend winnen in Parijs, waardoor zij al zeker zijn van een plek in de finale van de Champions League. Vanavond strijden Real Madrid en Bayern München nog voor de andere plek. Deze wedstrijd gaan we uiteraard bespreken.

De heenwedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. Met 1.70 expected goals voor Bayern en 2.08 voor Real leek de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen kregen een penalty, waardoor ook dat geen rol speelt. Als we kijken naar de rest van het parcours in Europa, zien we dat beide ploegen Engelse grootmachten hebben uitgeschakeld. Bayern wist door te stoten ten koste van Arsenal, Real schakelde City uit.

In de competitie is er wel een duidelijk verschil tussen beide ploegen. Real was afgelopen seizoen dominant in eigen land, waardoor ze overduidelijk kampioen zijn geworden. Bayern daarentegen kent een teleurstellend seizoen, aangezien Leverkusen al enkele speeldagen de kampioen is. Het voorbije weekend was dan ook weer tekenend. Bayern verloor met 3-1 in Stuttgart, terwijl Real thuis simpel met 3-0 wist te winnen van Cadiz. We verwachten dat Real vanavond in eigen huis te sterk zal zijn en op ervaring de wedstrijd zal weten te winnen.