Atalanta op weg naar Champions League tickets voor bijna 2 keer je inzet!

Na een fantastisch voetbalweekend sluiten we de speeldag af met nog enkele wedstrijden in de Europese topcompetities. Wij kijken vandaag naar de Serie A, waar Atalanta het opneemt tegen Salernitana.

Atalanta doet nog volop mee voor de Europa League. Ze zitten momenteel in de halve finale, waar ze in Marseille 1-1 hebben gespeeld. Eerder al wisten ze verrassend Liverpool uit te schakelen. In eigen land doen ze het ook redelijk goed. De ploeg uit Bergamo staat 6de met 3 punten achterstand op Roma, maar ze hebben wel 2 matchen minder. Mits ze die 2 wedstrijden winnen zijn ze dus op koers om Champions League tickets te bemachtigen. De voorbije uitslagen zijn alvast veelbelovend. De laatste 3 wedstrijden in eigen land wisten ze te winnen, waaronder een 4-1 zege tegen Fiorentina.

Salernitana is aan een dramatisch seizoen bezig. De ploeg is namelijk al gedegradeerd, aangezien ze slechts 15 punten hebben en de nummer 17 er 32 heeft. De vorm van de ploeg is dan ook belachelijk slecht. Uit de laatste 16 wedstrijden wisten ze 3 punten te pakken, door 3 gelijke spelen. De laatste 3 wedstrijden verloren ze steeds met minstens 2 goals verschil. Dit verwachten we vanavond opnieuw in het voordeel van Atalanta.