Een verrassende finale in Madrid levert meer dan 2 keer je inzet op!

Uiteraard staan er vandaag meerdere mooie voetbalaffiches op het programma. Toch kijken we naar het ATP-toernooi in Madrid, waar na 1,5 week tennis de finale op de planning staat. We mogen toch wel zeggen dat de finalisten vrij verrassend zijn. Met Auger-Aliassime had vooraf niemand rekening gehouden, en ook Rublev is een verrassing.

Het gravelseizoen van Rublev begon gewoonweg zeer slecht. Zowel in Monte Carlo als in Barcelona verloor hij zijn eerste wedstrijd in straight sets. Vandaar dat zijn prestatie in Madrid zo onverwacht kwam. De eerste 3 rondes wist hij allemaal simpel met 2-0 in sets te winnen, maar dat waren geen verrassingen. In de kwartfinale daarentegen kwam hij Alcaraz tegen. De Rus wist de nummer 3 van de wereld in 3 sets te verslaan, wat natuurlijk een zeer knappe prestatie is. In de halve finale bleek nummer 13 van de wereld Fritz geen te zware opgave, aangezien hij met 6-4/6-3 won.

Auger-Aliassime had bij aanvang van dit toernooi wel al 3 wedstrijden gewonnen, al zijn Nardi, Marterer en Daniel geen ongelofelijk sterke tegenstanders. Dat de Canadees vandaag in de finale staat, is eerder te danken aan geluk dan aan zijn huidige kwaliteiten. In de 8ste finale wist de nummer 35 knap met 6-4/7-5 van Ruud te winnen, maar verder won Aliassime enkel de eerste 2 rondes op een normale manier. Zowel in de 16de finale als in de halve finale won hij doormiddel van opgave. In de kwartfinale kreeg hij zelfs een walkover van topfavoriet Sinner. Gezien de goede resultaten van Rublev dit toernooi, en toch vooral het geluk van Auger-Aliassime verwachten we dat Rublev vandaag simpel wint.