De Bruyne & co werken aan het doelsaldo!

Wat een ongezien spannende titelstrijd in de Premier League! Liverpool is na enkele mindere prestaties uitgeschakeld, maar Manchester City en Arsenal maken er een nagelbijtende eindfase van. Arsenal wist vanmiddag met 2-0 te winnen van Bournemouth, waardoor de druk weer volledig op City staat. Hun wedstrijd zullen wij bespreken.

City neemt het vandaag op tegen Wolves, wat een uitgemaakte zaak lijkt. Het verschil in kwaliteit in de selecties is gewoonweg te groot. De ploeg van Pep is dan ook weer aan een fantastische reeks bezig. Uit de laatste 10 wedstrijden wisten ze 26 punten te pakken. Enkele gelijke spelen tegen Liverpool en Arsenal weerhield ze van een perfecte reeks. De laatste 3 wedstrijden wist de verdediging de 0 te houden. Dat gecombineerd met een dodelijke aanval, zorgt ervoor dat ze vaak met veel doelpunten verschil winnen.

Wolves kent een grijs seizoen. Momenteel staan ze op de 11de plaats, waardoor ze verder voor niks meer spelen. De vorm is wel zeer slecht de laatste tijd. Van de laatste 7 wedstrijden verloren ze er 4, speelden 2 gelijk, en wisten er 1 te winnen. 5/21 is gewoonweg niet goed, zeker niet met tegenstanders als Burnley, Luton en Nottingham. Daarbij komt ook nog eens dat ze van de laatste 3 wedstrijden 2 keer niet wisten te scoren. We verwachten dan ook niet dat dit vandaag wel zal gebeuren.