Wederom een doelpuntrijke wedstrijd in de strijd om Europese tickets!

Het is weer vrijdag, en dat betekent dat het voetbalweekend voor de deur staat. Het aanbod van goede wedstrijden vanavond is beperkt, waardoor we gaan kijken naar de Bundesliga. Daar staat de wedstrijd tussen Hoffenheim en Leipzig op het programma.

Leipzig heeft vorige week de stap gezet naar plaatsing voor de Champions League. Dit deden ze door met 4-1 van rechtstreekse concurrent Dortmund, waardoor ze nu 5 punten voorsprong hebben met nog 3 wedstrijden te gaan. De vorm van Leipzig is geweldig. Uit de laatste 8 wedstrijden pakten ze 22/24. In die 8 wedstrijden scoorden ze maar liefst 24 keer, en in 5 van de 8 wedstrijden kregen ze een goal tegen. Dat ze aanvallend over veel kwaliteiten beschikken, met onder andere Simons en Openda is dus wel duidelijk.

Ook Hoffenheim is nog in de running voor een Europees ticket. Ze staan momenteel 9de, maar hebben slechts 1 punt minder dan de nummer 7. Hierdoor zullen ze er uiteraard nog alles aan gaan doen de komende 3 matchen. Hun vorm is alleen wel bijzonder slecht. Van de laatste 7 wedstrijden verloren ze er 5 en wonnen er 2. Wat vooral opvalt bij de resultaten van Hoffenheim is het aantal doelpunten. In de laatste 7 wedstrijden vielen er in totaal 31 goals, wat gemiddeld meer dan 4 goals per wedstrijd is. Ze kregen zelfs in de laatste 27 wedstrijden steeds een goal tegen, de verdediging is dus op zijn zachtst gezegd niet optimaal. Gezien de vorm van beide ploegen verwachten we dat beide ploegen het net weten te vinden, maar Leipzig er wel met de 3 punten vandoor gaat.