Duitse kampioen kent een doelpuntrijke halve finale in de Europa League!

In de week van het Europese voetbal staat natuurlijk ook de Europa League op het programma. Daarin zien we vandaag een halve finale gespeeld worden tussen Roma en Leverkusen. Dit topaffiche bespreken wij dan ook!

Leverkusen kent ongeveer een perfect seizoen. Ze zijn kampioen geworden van Duitsland, spelen binnenkort de finale van de beker, en ook in de Europa League zitten ze nog in de eindfase. Een andere fantastische statistiek is dat ze nog geen enkele wedstijd verloren dit seizoen. Dat de aanval sterk bezig is staat vast, de laatste 18 wedstrijden wist de ploeg van Alonso steeds het net te vinden. Verder krijgen ze ook geregeld een goal tegen, dat gebeurde in 10 van de laatste 18 wedstrijden.

Roma staat momenteel 5de in de competitie, maar zit nog volop in strijd met Atalanta voor een Champions League ticket. In de kwartfinale van de Europa League wist de ploeg van De Rossi heel knap landsgenoot AC Milan uit te schakelen. Ze wisten beide partijen te winnen, waardoor we kunnen spreken van een verdiende plaatsing voor de halve finale. Roma wist de laatste 6 wedstrijden telkens het net te vinden, en kreeg in de laatste 4 wedstrijden ook telkens een goal tegen. Gezien de aanvallende kwaliteiten van Leverkusen, verwachten we dan ook dat ze vandaag wederom het net weten te vinden. Hierdoor denken we dat beide teams zullen scoren.