Mbappé leidt zijn ploeg naar de finale van de Champions League!

Gister hebben we wederom een doelpuntrijke wedstrijd gezien in de eindfase van de Champions League. Vandaag staat de andere halve finale op het programma. Dit is de wedstrijd tussen Dortmund en PSG, die gespeeld zal worden in het Signal Iduna Park. Deze wedstrijd zullen we uiteraard toelichten.

Dortmund ken in eigen land een teleurstellend seizoen. Met nog 3 wedstrijden te gaan staan ze op de 5de plaats. Aangezien ze 5 punten minder hebben dan de nummer 4, zit kwalificatie voor de Champions League er niet meer in. Toch staan ze dit jaar wel knap in de halve finale, al hebben ze wel geluk gehad met de loting. In de 8ste finale wisten ze PSV te verslaan, waarna Atletico in de kwartfinale werd uitgeschakeld. De heenwedstrijd tegen Atletico werd zelfs verloren, waardoor ze de tweede wedstrijd nog vol aan de bak moesten.

PSG is, wederom, de kampioen van Frankrijk. Een knappe, maar ook een logische prestatie. Toch zit te Franse ploeg te wachten op iets meer dan de titel, namelijk de beker met de grote oren. Hiervoor zijn ze goed op weg. In de 8ste finale wisten ze 2 keer te winnen tegen Sociedad, waarna ze het in de kwartfinale opnamen tegen Barcelona. Ook zij verloren de eerste wedstrijd, maar wisten in Barcelona met 1-4 te winnen. Dat Mbappé een speler is voor grote wedstrijden is duidelijk. In de 4 wedstrijden in de knock-out fase wist hij 5 keer het net te vinden. We verwachten dat Mbappé zijn ploeg weer op sleeptouw neemt en de wedstrijd zal winnen.