Een droomaffiche in de halve finale van de Champions League!

Voor de voetbalfans is het weer genieten geblazen vanavond. De halve finale van de Champions League staat op het programma, en wat een droomaffiche is het geworden. Met Bayern dat het opneemt tegen Real Madrid zien we 2 grootmachten uit het Europese voetbal.

Het seizoen van Real Madrid lijkt sowieso geslaagd. De titel is zo goed als zeker binnen, aangezien ze 13 punten voorsprong hebben met nog 5 wedstrijden te gaan. Hun Champions League campagne is met de halve finale ook al zeker geen teleurstelling, al zullen ze er uiteraard alles aan doen om de beker met de grote oren wederom omhoog te steken. Dat ze de te kloppen ploeg zijn is duidelijk. In de kwartfinale wisten ze via penalty’s Man City te verslaan. Beide wedstrijden eindigden op een gelijkspel met goals, en vooral met goed voetbal. Wel zien we dat de ploeg van Ancelotti tegen de betere tegenstanders geregeld een goal tegen krijgt.

Voor Bayern is de Champions League de enige manier om nog iets van hun seizoen te maken. Met een oppermachtig Leverkusen zijn ze niet eens in de buurt gekomen van de titel. Ook in de beker werden ze uitgeschakeld, waardoor een seizoen zonder prijzen eraan lijkt te komen. Hierdoor was het dan ook een verrassing voor velen dat ze Arsenal wisten uit te schakelen. De Duitsers speelden in Londen 2-2 gelijk, waarna een 1-0 zege in eigen huis volgde. Gezien de vorm dit seizoen, verwachten we dat Real vanavond niet zal verliezen. Daarnaast denken we wel dat Bayern het net zal weten te vinden.