Ruud is in Madrid voor de 7de keer op rij foutloos!

Met al de topmatchen binnen het voetbal van vorige week, zouden we bijna vergeten dat er ATP-1000 toernooi wordt gespeeld in Madrid. Na de kwalificatie en de eerste 2 rondes, beginnen ze deze week aan de 16de finales. Hier zullen we dus al enkele goede wedstrijden zien. Wij bespreken de wedstrijd tussen Norrie en Ruud.

Ruud kent tot nu toe een fantastisch seizoen op het gravel. Op het ATP-250 toernooi in Estoril was het nog even wennen, maar de week erna wist hij in Monte Carlo de finale te bereiken, waar Tsitsipas te sterk bleek. Diezelfde Tsitsipas wist hij de week daarna in Barcelona wel te verslaan, waardoor hij de beker omhoog mocht steken. Verder zien we een zeer sterke statistiek. Hij wist zijn laatste 6 wedstrijden telkens in straight sets te winnen, waaronder zijn overwinning tegen de Griek.

Norrie daarentegen kan niet tevreden zijn over de start van zijn gravelseizoen. In Monte Carlo was de eerste ronde meteen zijn eindstation, al moet er wel gezegd worden dat Kachanov ook een zeer sterke speler is. In Barcelona deed de Brit het wel beter. In de eerste ronde had hij geluk, aangezien Mayot op 7-6/6-7/0-0 moest opgeven wegens een blessure. De tweede ronde wist de nummer 30 wel in 2 sets te winnen van Bautista. In de kwartfinale werd hij in 2 sets uitgeschakeld door Etcheverry. We verwachten vandaag wederom een sterke prestatie van Ruud, en verwachten dus dat hij in straight sets wint.