Pep zet zijn ploeg op scherp en werkt aan het doelsaldo!

Met het gelijkspel van Liverpool gister, is het duidelijk geworden dat de titelstrijd tussen Arsenal en Man City gaat. Beide ploegen hebben vandaag een wedstrijd op het programma. Arsenal maakt de korte verplaatsing voor de uitwedstrijd tegen Tottenham, City neemt het op tegen Nottingham Forest. Wij bespreken de wedstrijd van City.

Manchester City is op jacht naar een nieuwe titel, dat is duidelijk. Afgelopen donderdag wisten ze Brighton simpel met 0-4 opzij te zetten, waardoor er ook weer aan het doelsaldo werd gewerkt. De vorm van de ploeg van Pep is fantastisch. De laatste 4 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen, en met zeer grote cijfers. In die 4 wedstrijden scoorden ze maar liefst 17 keer, het mag dus duidelijk zijn dat de aanval goed draait.

Ook voor Nottingham staat er dit seizoen nog heel wat op het spel. Ze staan momenteel 17de met 1 punt voorsprong op nummer 18, waardoor ze nog volop tegen degradatie vechten. Dat de vorm dramatisch is, is dan ook geen wonder. Buiten een winstpartij tegen Fulham 3 weken geleden pakten ze de laatste tijd zeer weinig punten. In de laatste 9 wedstrijden pakten ze slechts 6 punten. Zo werd vorig weekend nog met 2-0 verloren tegen Everton. De verdediging is zeer matig, wat ook blijkt uit de cijfers. In de afgelopen 9 competitiewedstrijden slikten ze telkens een goal. We verwachten dan ook dat City vandaag wederom aan het doelsaldo gaat werken!