Een doelpuntrijke topper in Italië!

We naderen het einde van het voetbalseizoen, maar in heel wat competities staat er nog veel op het spel. Zo is de kampioen in Italië al gekend, maar dat is ook de enige zekerheid. Juventus en Milan strijden nog om plek 2 en 3, maar daar kan vanavond verandering in worden gebracht aangezien ze tegen elkaar spelen.

Juventus verkeerd sinds eind januari in een slechte vorm. Ze wisten sinds 27 januari in 12 competitiewedstrijden slechts 2 keer te winnen, speelden 6 keer gelijk en verloren 4 keer. Het is dan ook geen wonder dat de ploeg van Allegri geregeld een tegengoal krijgt. In die 12 wedstrijden moesten ze 9 keer de bal uit het eigen net halen. Zelf scoorden ze in 7 van de 12 wedstrijden.

AC Milan staat 2de met 5 punten voorsprong op Juventus. Een overwinning vandaag zou bijna zekerheid geven op de 2de plaats. Toch is de vorm van Milan in april ook niet denderend. Zo verloren ze allebei de duels tegen Roma in de Europa League, net zoals de derby tegen Inter afgelopen maandag. In de tussentijd speelden ze ook nog eens 3-3 tegen Sassuolo. Ook zij kregen in 4 van de laatste 5 wedstrijden een tegengoal. Hierdoor verwachten we dat beide teams vandaag het net zullen weten te vinden.