De galacticos zijn wederom overtuigend in el classico!

Vanavond sluiten we het voetbalweekend af op een geweldige manier. Barcelona maakt de verplaatsing naar de Spaanse hoofdstad waar ze zich zullen opmaken om el classico te spelen. Deze zullen wij natuurlijk even toelichten.

Real Madrid is wederom aan een fantastisch seizoen bezig. Afgelopen woensdag wisten ze zich via strafschoppen te plaatsen voor de halve finale van de Champions League ten koste van Manchester City. Ook in La Liga staan ze er goed voor. Met 78 punten uit 31 wedstrijden staan ze aan de leiding van het klassement, gevolgd door Barcelona op 8 punten. De vorm van de Galacticos is dan ook super. De laatste 4 wedstrijden in de competitie wisten ze allemaal te winnen, en hielden daarbij 3 keer de nul. De ploeg van Ancelotti verloor dit seizoen slechts 1 keer, dat was speelronde 6 in Atletico.

Barcelona heeft afgelopen dinsdag de kwalificatie uit handen gegeven door thuis met 1-4 te verliezen van PSG, nadat ze in Parijs met 2-3 wisten te winnen. Ook de ploeg van Xavi pakte in de laatste 4 wedstrijden 12/12 en hield daarbij in iedere wedstrijd de nul. Hun laatste verliespartij was dan wel weer op 27 januari, toen ze met 3-5 verloren van Villareal. Beide ploegen speelden dit seizoen al 2 keer tegen elkaar. In Barcelona eindigde de wedstrijd op 1-2 in het voordeel van Real, de super beker eindigde op 4-1 voor de Galacticos. We verwachten dat Real wederom aan het langste eind zal trekken.