Ruud is opnieuw overtuigend in Barcelona voor bijna een verdubbeling van je inzet!

Deze week wordt er op de ATP-tour veel getennist. Zowel in München als in Boekarest zijn er toernooien bezig, maar iedereen kijkt natuurlijk naar het ATP-500 toernooi in Barcelona. Doordat het 2de reekshoofd Rublev al in de 2de ronde is gesneuveld, is Ruud de grote tapfavoriet in de onderste tabelhelft. Zijn wedstrijd gaan we vandaag bespreken.

Ruud kennen we als een goede gravelspeler. Zo haalde hij de afgelopen 2 edities van Roland Garros steeds de finale. Ook dit jaar doet hij het tot nu toe redelijk goed op het gravel. In Estoril had hij het nog even moeilijk, waardoor hij in de halve finale verloor tegen Martinez. Vorige week in Monte Carlo speelde de Noor een fantastisch toernooi, maar moest genoegen nemen met de 2de plaats. In de finale was Tsitsipas te sterk, maar doorheen het toernooi versloeg hij onder andere Hurkacz, Humbert en Djokovic.

Ruud zijn tegenstander vandaag is Arnaldi. De Italiaan was, net zoals Ruud, vorige week actief in Monte Carlo, maar werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door nummer 80 van de wereld Nagal. Deze week wist hij in de tweede ronde knap te winnen van Baez, al had de Argentijn maar liefst 4 matchpoints. In de 8ste finale bleek Trungelliti geen enkel probleem, al staat hij ook maar 197 op de ranking. We verwachten dat Ruud zijn sterke vorm kan doortrekken en vandaag wederom simpel wint.