Een remontada in de maak voor meer dan 2 keer je inzet!

We kennen ondertussen de halve finales van de Champions League. Vanavond zullen we ook in de Europa League en Conference League de halve finales kennen. Zo maakt Bayern Leverkusen bijvoorbeeld nog kans op de treble, en met een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd hebben ze goede papieren. Een ploeg die minder goede papieren heeft voor het behalen van de volgende ronde is Liverpool, die wedstrijd gaan we bespreken.

Liverpool kende een zeer slechte week. Donderdag verloren ze thuis met 0-3 van Atalanta, waarna in het weekend ook Crystal Palace kwam winnen op Anfield. Hierdoor zijn ze niet langer de favoriet in de titelrace. Ze staan momenteel, net zoals Arsenal, 2 punten achter City. Toch weet iedereen dat de kwaliteit in de selectie enorm is. Zo vielen vorige week Salah, Szoboszlai, Diaz en Robertson in bij rust, ze speelden dus 1 helft met een half B-elftal. We verwachten dat ze vandaag met de 11 beste spelers zullen spelen, waardoor vanaf min 1 Liverpool in principe beter zou moeten zijn.

Dat Atalanta vorige week met 0-3 wist te winnen was een complete verrassing. De 2 wedstrijden ervoor verloren ze namelijk allebei. In Fiorentina werd met 1-0 verloren, in Cagliari met 2-1. Ook afgelopen weekend was het niet overtuigend. De ploeg van Gasperini speelde thuis 2-2 gelijk tegen nummer 16 Hellas Verona. We verwachten dat Atalanta het spel van vorige week niet weet te herhalen en Liverpool met de kwaliteit die ze hebben simpel wint.