Opnieuw spektakel in de Champions League!

De terugrondes van de Champions League staan vandaag en morgen op het programma! Nadat we vorige week ongelofelijk veel spektakel hebben gezien, zijn de verwachtingen wederom hoog. Vanavond reist PSG af naar Barcelona, Atletico trekt naar Dortmund. Allebei de Spaanse ploegen zullen hun voorsprong verdedigen. Wij bespreken de wedstrijd in het Signal Iduna Park.

Atletico wist vorige week thuis met 2-1 te winnen tegen Dortmund, waardoor ze nu over goede papieren beschikken om door te stoten naar de halve finale. Met 2.16 expected goals voor Atletico tegenover 0.95 voor Dortmund, en bijna het dubbel aantal schoten op doel, kunnen we wel zeggen dat dit terecht was. Ook dit weekend zette de ploeg van Simeone een goede prestatie neer. Ze wisten met 3-1 te winnen tegen Girona, waardoor ze een goede stap hebben gezet richting een nieuw jaar in de Champions League. Wel kreeg Atletico in de laatste 10 wedstrijden steeds een goal tegen.

Dortmund staat momenteel 5de in de competitie, waardoor ze nog flink aan de bak moeten om zich te kwalificeren voor de Champions League. De vorm van Dortmund is redelijk goed. Van de laatste 6 wedstrijden in de competitie wisten ze er 5 te winnen, waaronder tegen Bayern. De enigste wedstrijd die ze verloren was thuis tegen Stuttgart. In deze 6 wedstrijden kregen ze wel 4 keer een goal tegen. We verwachten dan ook dat vandaag ook beide teams zullen scoren, en we geven het voordeel aan Atletico gezien het spelbeeld van vorige week.