Palmer helpt zijn ploeg opnieuw aan de 3 punten!

Wat een verrassingen in de Premier League! Gister hebben zowel Liverpool als Arsenal thuis verloren, waardoor Man City in pole position staat om de titel wederom te pakken. Vandaag wordt de 33ste speeldag in de Engelse competitie afgerond met een partij tussen Chelsea en Everton. Deze gaan wij dan ook bespreken.

Chelsea verkeerd in een redelijke vorm. Met 13/21 zijn ze al ruim 2 maanden ongeslagen in de competitie. Zo wist de ploeg van Pochettino 2 weken geleden thuis met 4-3 te winnen van Man Udt. Een knappe zege, die te danken was aan een sterk spelende Palmer. De middenvelder wist 3 keer het net te vinden, iets wat hij de laatste weken steeds vaker doet. Palmer wist in de laatste 5 wedstrijden maar liefst 7 keer te scoren. Dat Chelsea aanvallend sterk is lijkt duidelijk, in het laatste 7 wedstrijden in alle competities scoorden ze 20 keer. Verdedigend zit het dan weer iets minder goed, aangezien ze er ook 15 tegen kregen.

Everton zit volop in de degradatiestrijd. Ze hebben momenteel 27 punten, wat slechts 2 punten meer is dan de nummer 18 Luton. Het is dan ook geen wonder dat de vorm van de ploeg van Dyche niet goed is. Vorige speeldag wisten ze wel nog eens te winnen, maar dat was dan ook tegen de nummer 19 Burnley. Voorafgaand aan deze overwinning wist Everton slechts 6 punten te pakken uit de 13 wedstrijden die daarvoor werden gespeeld. Zo moesten ze tegen Man Udt hun meerdere erkennen en verloren er met 2-0. Gezien de vorm van beide ploegen verwachten we een overwinning voor Chelsea.