The Gunners overtuigen opnieuw!

Een zondag vol voetbal, zo ook in de Premier League. Daar mogen Liverpool en Arsenal aan de bak, nadat Man City gisteren zijn taak deed door te winnen tegen Luton. Wij bespreken de wedstrijd tussen Arsenal en Aston Villa.

Arsenal verkeerd in een bloedvorm. The Gunners pakten sinds nieuwjaar 31/33 in de competitie. In die 11 partijen namen ze het onder andere op tegen Liverpool, Man City en Newcastle. Die fantastische reeks is mede te danken aan de solide verdediging. In deze 11 wedstrijden kregen ze slechts 4 tegengoals, een statistiek waar iedere ploeg van kan dromen. Vorige week wist de ploeg van Arteta nog met 0-3 te winnen van Brighton. Ook in de Champions League is de ploeg uit Londen nog actief. Daarin speelden ze dinsdag gelijk tegen Bayern, waardoor alles nog open ligt. De man om in de gaten te houden is Saka. Het nummer 7 van Arsenal wist de laatste 2 wedstrijden telkens te scoren, en hij is normaal gezien de man van de penalty’s.

Ook Aston Villa is aan een fantastisch seizoen bezig. Met 60 punten staan ze momenteel op de 4de plaats, dat is wel gedeeld met Tottenham wat ook 60 punten heeft. Hun vorm is wisselend. In de laatste 5 wedstrijden wisten ze slechts 1 keer te winnen en speelden ze 2 keer gelijk. Tegen Tottenham gingen ze thuis met 0-4 onderuit, 2 weken geleden werd ook met 4-1 verloren van City. Ook vorige speeldag was de ploeg van Emery niet overtuigend. Ze wisten niet voorbij Brentford te komen, waardoor de wedstrijd eindigde op 3-3. We verwachten dat Arsenal vandaag vanaf het eerste moment scherp zal zijn en met 2 doelpunten verschil wint.