Sinner is opnieuw oppermachtig in Monte Carlo!

Op het ATP-toernooi van Monte Carlo staan de halve finales vandaag op het programma. Met Tsitsipas tegen Sinner en Djokovic tegen Ruud staan er ons mooie wedstrijden te wachten. Wij kiezen om de wedstrijd van Sinner te bespreken.

Tsitsipas kent, voor zijn doen, een moeilijk jaar. De Griek heeft het de laatste tijd lastig om de laatste rondes van een toernooi te bereiken. Deze week is dan ook een beetje een verrassing. De nummer 12 van de wereld wist in de 2de ronde Etcheverry van de baan te slaan met 6-1/6-0, waarna ook tegen Zverev en Kachanov in straight sets werd gewonnen.

Dat Sinner ook deze week weer meedoet om de prijzen is geen verrassing. De jonge Italiaan is momenteel de te kloppen man. Na zijn verliespartij op 10 oktober 2023 tegen Shelton, verloor hij nog slechts 2 wedstrijden. De finale van de ATP-finals werd verloren tegen Djokovic, in de halve finale van het Indian Wells toernooi verloor hij zijn 2de wedstrijd tegen Alcaraz. Ook op het gravel speelt Sinner uitstekend. Zo won hij met 6-1/6-2 van Korda, waarna Struff en Rune hun meerdere moesten erkennen. We verwachten dan ook dat Sinner vandaag wederom zijn dominantie toont. We kiezen voor de game handicap, waardoor dit ook nog mogelijk zou zijn als Tsitsipas een set zou weten te pakken.