Simpele overwinning voor de nummer 1 van de wereld in Monte Carlo!

Na de Europese avonden deze week vergeten we bijna dat er ook nog een ATP-1000 toernooi wordt gespeeld in Monte Carlo. Daar worden vandaag de kwartfinales gespeeld. Met de vroege uitschakeling van onder andere Rublev en Medvedev hebben we toch al enkele verrassingen gezien, maar de 2 topfavorieten zijn nog steeds in the running. Dit zijn uiteraard Djokovic en Sinner, respectievelijk nummer 1 en 2 van de wereld.

Djokovic neemt het vandaag op tegen De Minaur. De Australiër is aan een goed toernooi bezig, met winstpartijen tegen Wawrinka, Griekspoor en Popyrin. Natuurlijk zijn dit geen top 10 spelers, maar hij werd zeker getest. Zowel tegen Wawrinka als tegen Griekspoor sloeg De Minaur gewoonweg teveel unforced errors (in beide partijen 18). Dit zal tegen Djokovic anders moeten, anders lijkt het een simpele zege te worden. Daarbij komt het feit dat de nummer 11 van de wereld eigenlijk helemaal geen gravelspeler is.

Djokovic wist na de grote teleurstelling in Indian Wells het toernooi in Monte Carlo fantastisch te starten. Safiullin werd van de baan geslagen met 6-1/6-2, waarna de Serviër het tegen een zeer goed spelende Musetti lastig had. Toch wist Djokovic met 7-5/6-3 de Italiaan te verslaan. In die wedstrijd sloeg de nummer 1 van de wereld gewoonweg te veel unforced errors (19), in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Safiullin waarin hij er 5 sloeg. We verwachten dat Djokovic zijn beste spel zal bovenhalen en de wedstrijd in 2 sets zal weten te winnen.