Een spannend Italiaans duel in de kwartfinale van de Europa League!

Wat een geweldige voetbalavonden hebben we gister en eergister gehad. Gister zagen we Barcelona 2-3 winnen in Parijs, Atletico wist thuis 2-1 te winnen van Dortmund. Vandaag staan de kwartfinales van de Europa League en de Conference League op het programma. Wij bespreken het duel tussen AC Milan en Roma.

Een Italiaans duel in de kwartfinale van de Europa League. Diezelfde wedstrijd werd dit seizoen al 2 keer gespeeld, en 2 keer wist AC Milan te winnen. In Rome werd het 1-2, thuis waren ze met 3-1 te sterk. Dat vertaalt zich naar de stand in de competitie. Milan staat namelijk 2de met 68 punten, Roma heeft 13 punten minder en staat momenteel 5de. De vorm van de ploeg van Pioli is zeer goed. De laatste 7 wedstrijden wisten ze allemaal te winnen. Aanvallend zit het duidelijk goed, aangezien ze in deze 7 partijen 17 keer het net wisten te vinden.

Roma moet er dit seizoen nog alles aan gaan doen om de top 4 en dus Champions League voetbal te halen. Met de aanstelling van De Rossi een tijdje geleden is er veel veranderd. De vorm is met 17/21 fantastisch, al moet er wel gezegd worden dat dit op papier tegen duidelijk minder goede tegenstanders waren, buiten Lazio gerekend. In de 16de finale had de Italiaanse ploeg wel nog penalty’s nodig tegen Feyenoord, wat natuurlijk niet overtuigend was. We verwachten dat de goede reeks van Roma tot een einde zal komen door een sterk spelend Milan.