Wederom een avond met veel goals in de Champions League!

Wat een voetbalavond hebben we gister meegemaakt. Met 2-2 in Londen en 3-3 in Madrid heeft elke voetballiefhebber genoten. Hopelijk zien we vandaag even spannende wedstrijden. Met Atletico tegen Dortmund en PSG tegen Barcelona belooft het alvast een leuke avond te worden! Wij bespreken de wedstrijd in Parijs.

PSG staat zoals bijna elk jaar weer ruim aan kop in de Ligue 1. Met 10 punten voorsprong en nog 6 wedstrijden te gaan is de titel eigenlijk al binnen. Uiteraard is dat niet genoeg voor de Franse topclub. Ze willen een keer de beker met de grote oren winnen. In de vorige ronde van de knock out fase wisten ze simpel door te stoten tegen Real Sociedad. De heenwedstrijd wisten ze met 2-0 te winnen, waarna in Spanje met 1-2 de kwalificatie werd bevestigd. In heel 2024 wist de ploeg van Enrique nog maar 1 keer niet te scoren. Een ongelofelijke statistiek, waar Mbappé uiteraard bij helpt.

Barcelona staat na 30 speeldagen 8 punten achter Real Madrid, waardoor de titel niet meer haalbaar lijkt. Toch doen ze het redelijk goed, en hebben ze met Yamal een echte topper voor een lange tijd. Ook zij wisten in heel 2024 slechts 1 wedstrijd niet te scoren. Zo eindigden de wedstrijden in de vorige ronde tegen Napoli op 1-1 en 3-1. Zeker geen slechte resultaten, al moet er wel gezegd worden dat het niet hetzelfde Napoli is als vorig jaar. Gezien de vele goals bij beide ploegen, verwachten we dat ze vandaag allebei het net weten te vinden. Daarnaast denken we dat Mbappé meerdere keren de goal onder vuur zal nemen.