Twente zet een nieuwe stap richting de Champions League!

Midweek voetbal in de eredivisie! Nadat gister PSV weer een goede stap zette richting de titel, zijn vandaag met name de wedstrijden van AZ en Twente belangrijk. Deze ploegen zullen onderling moeten gaan uitmaken wie er 3de zal worden en dus voorronde van de Champions League zal spelen.

Twente maakt vandaag de verplaatsing naar het noorden waar ze Heerenveen treffen. Heerenveen draait een vrij grijs seizoen. Ze staan momenteel op de 11de plaats met 32 punten. Mits een goede reeks in de laatste 7 wedstrijden maken ze nog kans op de play-offs, al zal dat natuurlijk ook afhangen van de laatste speeldag waar ze het tegen Sparta zullen opnemen. De vorm is momenteel niet zo goed. Uit de laatste 3 wedstrijden wisten ze slechts 1 punt te pakken. Dit punt pakten ze afgelopen weekend tegen RKC, maar ook die wedstrijd was alles behalve overtuigend.

Twente daarentegen draait een fantastisch seizoen. Met 56 punten en 4 punten voorsprong op AZ dat 4de staat lijken ze het alleen nog zelf uit handen te kunnen geven. De ploeg uit Enschede verkeerd momenteel in een zeer goede vorm. Uit de laatste 8 wedstrijden wisten ze 18 punten te behalen. Enkel tegen Utrecht en PSV werd verloren, 2 keer met 1-0. We verwachten dat Twente deze goede vorm kan verderzetten en vanavond opnieuw 3 punten weet te pakken.