Degradatiekandidaat in Engeland weet opnieuw niet te overtuigen!

Vanavond staat er wederom voetbal op het programma. In Engeland wordt speeldag 31 afgetrapt, met onder andere Tottenham, Burnley en Newcastle in actie. Wij bespreken de wedstrijd tussen Newcastle en Everton.

Newcastle zal ongetwijfeld niet tevreden zijn over dit seizoen. Ze staan momenteel op de 8ste plaats met 1 wedstrijd minder gespeeld. Met een 5-0 overwinning tegen Aston Villa op de eerste speeldag leek Newcastle mee te gaan doen voor Europees voetbal, maar die verwachtingen hebben ze niet kunnen inlossen. Dit weekend wisten ze wel een knappe zege te boeken tegen West Ham. Na een 1-3 achterstand rechtten ze de rug en wonnen uiteindelijk met 4-3. Met 3.9 expected goals was de zege dan ook wel terecht.

Voor Everton telt elk punt, aangezien ze momenteel op de 16de plaats staan, ook zij met een wedstrijd minder. De vorm van de ploeg van Dyche is bijzonder slecht. Na 4 overwinningen op rij in december, wisten ze uit de laatste 12 wedstrijden slechts 5 punten te pakken, 5 keer met een gelijkspel. Zo verloren ze in de maand maart van West Ham, Man Udt en Bournemouth. We verwachten dan ook dat ze vanavond niet opeens punten zullen gaan pakken tegen toch wel een veel betere tegenstander.