De kampioen van Italië speelt vanuit een sterke organisatie wat zorgt voor een simpele overwinning!

Paasmaandag betekent dat er gevoetbald wordt! La Liga, de Championship play-offs in België, de Championship, maar wij kijken naar de Serie A. Daar nemen Inter en Empoli het tegen elkaar op.

Met 11 punten voorsprong en een wedstrijd minder op 8 speeldagen van het einde, lijkt Inter op weg naar een nieuwe Scudetto. De vorm van de ploeg van Inzaghi is dan ook fantastisch. Ze zijn weliswaar met penalty’s uitgeschakeld in de Champions League, maar de vorm in de competitie is zeer indrukwekkend. Vorige speeldag maakte Napoli in de 81ste min de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd op 1-1 eindigde. Door dat gelijkspel kwam een reeks van 10 overwinningen na elkaar ten einde. In die reeks wisten ze maar liefst 6 keer de 0 te houden. We kunnen dus zeker spreken over een goede organisatie en verdediging.

Empoli zit volop in de degradatiestrijd. Ze staan momenteel 17de met evenveel punten als nummer 18 en slechts 2 punten meer dan nummer 19. Ieder punt kan dus zeer belangrijk zijn. Toch verwachten we niet dat dat vandaag zal gebeuren. De laatste 3 wedstrijden werden verloren. De verliespartijen tegen Bologna en AC Milan waren te verwachten, maar de 1-0 verliespartij tegen Cagliari dat 16de staat leek vermijdbaar. In die 3 wedstrijden wist Empoli geen enkele keer het net te vinden. We verwachten dat ook dat dat vanavond tegen de leider wederom niet zal gebeuren.