De strijd om de titel is begonnen voor bijna 2.5 keer je inzet!

In de Jupiler Pro League starten vandaag de Play-offs. Een competitieformat waarbij de 6 hoogst gerangschikte ploegen het in onderlinge duels mogen uitmaken wie kampioen wordt. De Play-offs worden ook gespeeld onderaan en in het midden van het klassement, maar wij bespreken vandaag de wedstrijd tussen Anderlecht en Antwerp in de Championship Play-offs.

Anderlecht lijkt bij de enige uitdager van Union voor de titel. Ze staan 3 punten achter de koploper, gevolgd door Antwerp die 6 punten minder hebben dan paars wit. De vorm van Anderlecht is dan ook fantastisch. Op de laatste speeldag maakte ze een slippertje door met 0-1 te verliezen van Kortrijk, maar daarvoor zette ze een reeks van 18/18 neer. Hier zat onder andere een 1-2 zege in Club Brugge en een 1-0 zege tegen Gent bij. In de reguliere competitie pakte Anderlecht 4/6 tegen de ploeg van Van Bommel.

Antwerp behaalde 8 punten uit de laatste 5 wedstrijden, wat niet genoeg is voor de huidige landskampioen. Op de slotspeeldag wisten ze knap een punt te pakken tegen leider Union, al viel de goal wel pas in de 92ste min. Er zit genoeg kwaliteit in de selectie van Antwerp. Spelers zoals Janssen en Alderweireld hebben natuurlijk tonnen ervaring, maar dat is bij Anderlecht ook zeker het geval. Paars wit beschikt over een goede kern. Zo zijn Dolberg en Dreyer samen goed voor 28 goals en 10 assists.

Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden, maar wij verwachten dat Anderlecht thuis het over de streep kan trekken.