The Gunners blijven in de titelstrijd!

Ook vanavond wordt er weer gevoetbald in enkele Europese topcompetities. Zo mogen Arsenal en Sheffield de 27ste speeldag in de premier league afronden. Met zowel City als Liverpool die dit weekend wisten te winnen, heeft Arsenal de 3 punten nodig om in de titelstrijd te blijven.

Dat Arsenal in een goede flow zit is duidelijk. Ze wonnen de laatste 6 wedstrijden in de competitie, waardoor ze mits winst vandaag op 2 punten van Liverpool staan. In die 6 winstpartijen wisten ze 3 keer de nul te houden, waardoor we toch ook wel mogen zeggen dat de verdediging stabiel is. De aanvallende kwaliteiten staan buiten kijf. Saka & co wisten in de laatste 6 wedstrijden 25 keer het net te vinden.

Sheffield mag zich gaan opmaken voor de Championship volgend seizoen. Met 13 punten staan ze helemaal onderaan het klassement, wat ook uit de laatste resultaten af te leiden is. In de laatste 4 wedstrijden scoorden ze slechts in 1 wedstrijd, in Luton. Zowel tegen Aston Villa (0-5) als tegen Brighton (0-5), als tegen Wolves (1-0) scoorden ze niet. Er is gewoonweg te weinig kwaliteit in de selectie. We verwachten dan ook dat ze vandaag wederom niet zullen scoren.