Een geslaagde dubbel als start van het voetbalweekend?

Na een geslaagde tennistip van gister, staat nu het voetbalweekend voor de deur! We trappen vanavond af met enkele topploegen in de Serie A en de Ligue 1. Lazio ontvangt AC Milan in eigen huis in Italië. In Frankrijk maakt PSG de verplaatsing naar Monaco.

Met een 1-0 zege tegen Bayern is Lazio goed begonnen aan de knockout fase in de Champions League. In de competitie daarentegen zijn ze minder goed bezig. Met 40 punten uit 26 matchen staan ze op de 8ste plaats, 13 punten achter Milan dat knap 3de staat. Van de laatste 3 wedstrijden verloor de ploeg uit Rome er 2, zowel tegen Bologna als tegen Fiorentina werd de uitslag 2-1. Milan behaalde slechts 1 punt uit de laatste 2 wedstrijden, waarbij een gelijkspel tegen Atalanta zat. Voor die 2 wedstrijden zat wel een zeer sterke reeks waarin de ploeg uit de hoofdstad 23/27 wist te halen. We verwachten dat Milan vandaag te sterk zal zijn en met de 3 punten naar huis zal gaan.

In Frankrijk staat er met de nummer 1 tegen de nummer 3 een echte topper op het programma. Het verschil in punten tussen deze ploegen bedraagt wel 13 punten. De vorm van Monaco is niet super, uit de laatste 6 wedstrijden wisten ze slechts 8 punten te behalen. Zo verloren ze 2 thuiswedstrijden tegen Stade de Reims en Toulouse. In tegenstelling tot Monaco wist PSG wel veel punten te pakken in de afgelopen tijd. Zij pakten 14/18, wat 4 winstpartijen en 2 gelijke spelen betekent. Ook hier verwachten we een overwinning voor de favoriet. De individuele klasse van Mbappé blijft telkens een troef waar ze op kunnen rekenen.