De 8ste onderlinge ontmoeting op rij waarin beide ploegen scoren?

Gisteren wist N.E.C. zich te plaatsen voor de finale van de KNVB beker. Ook in België staat er vandaag een halve finale op het programma. Hierin nemen Union en Club Brugge het tegen elkaar op. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Brugge, waardoor zij de beste papieren hebben om door te stoten.

Union is wederom aan een fantastisch seizoen bezig. De Brusselse ploeg staat aan de leiding van het klassement met 65 punten uit 27 wedstrijden. Hiermee hebben ze maar liefst 20 punten meer dan Club Brugge, wat 3de staat. Dat Union garant staat voor goals blijkt uit de statistieken. In de laatste 13 wedstrijden die ze speelden, scoorden in 12 duels beide ploegen. Een opvallende statistiek voor de koploper, maar het kan te maken hebben met de drie mans defensie.

Ook Brugge krijgt geregeld een goal tegen. Bij blauw zwart scoorden beide ploegen in 6 van de laatste 8 wedstrijden. Daarnaast wist Brugge de laatste 13 wedstrijden telkens het net te vinden. Kortom, we kunnen er vanuit gaan dat het een doelpuntrijke wedstrijd wordt. Dat vermoeden wordt nog maar eens bevestigd door de onderlinge wedstrijden in de laatste jaren. In de laatste 7 duels tussen deze ploegen scoorden beide ploegen. Een opmerkelijke statistiek waarvan we verwachten dat die vandaag niet ten einde gaat komen.