De Rossi houdt de punten opnieuw in eigen huis!

Vanavond staan er nog enkele wedstrijden van speeldag 26 op het programma. Zo mag Roma vanavond proberen om aansluiting te vinden met plek 4 en 5. Ze nemen het in eigen huis op tegen Torino. De middenmoter uit Turijn staat momenteel op de 10de plaats met 36 punten, wat er maar 5 minder zijn dan Roma.

Roma heeft midden januari voormalig speler De Rossi aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Tot nu toe werpt dat zijn vruchten af, aangezien ze doorgestoten zijn in de Europa League en uit de 5 wedstrijden in de Serie A 12 punten wisten te halen. Het enige verlies van de Romeinen was tegen de Inter, die bovenaan in het klassement staan. In die 5 wedstrijden wisten ze maar liefst 13 keer het net te vinden, waardoor we mogen spreken van een goede aanval. Ook verdedigend lijken ze sterk te staan, Inter deelde met 2-4 dan wel een pandoering uit, maar in de overige 4 wedstrijden kregen ze slechts 2 goals tegen.

Torino begon het nieuwe jaar redelijk goed. Ze behaalden 12/18 zonder een verliespartij, alleen die reeks kwam vorige week ten einde tegen Lazio. Uiteraard is dit een goede reeks, maar er moet wel gezegd worden dat ze vooral speelden tegen ploegen die onder hun stonden. Zo speelden ze gelijk tegen Sassuolo, Salernitana en Genoa, wat toch niet al te sterke ploegen zijn. We verwachten dat Roma vanavond te sterk zal zijn en de 3 punten thuis houdt.