ATP-tennis zorgt voor ruim 2 keer je inzet!

Deze week worden de ATP-toernooien gehouden in Rio, Los Cabos en Doha. Aangezien het donderdag is, worden de kwartfinales vandaag afgewerkt. Dit betekent dan ook dat we alle spelers al aan het werk hebben gezien. We hebben wederom een combi uitgezocht.

In Doha wordt er vandaag een Frans getinte wedstrijd gespeeld. Monfils en Humbert nemen het tegen elkaar op voor een plek in de halve finale. De vorm van Humbert is in het nieuwe jaar zeer goed. Na de uitschakeling in de Australian Open tegen Hurkacz, wist hij in Marseille Dimitrov te verslaan in de finale. Vorige week verloor hij een spannende 3 setter tegen Ruusuvuori, maar gister pakte de Fransman de draad weer op door met 6-4/6-1 te winnen van Kotov. De vorm van de 37-jarige Monfils is wisselend. Zo verloor hij op de Australian Open kansloos in 3 sets van Etcheverry, waarna in Montpellier Cobolli te sterk bleek. Deze week wist hij dan wel weer Van de Zandschulp en Zhang te verslaan, wat toch prima prestaties zijn. Toch verwachten we een zege voor Humbert.

De tweede wedstrijd die we bespreken is er eentje uit Los Cabos. Daar neemt Ruud het op tegen Borges. De Noor is uit de top 10 gevallen, maar gister liet hij zien dat hij dit zo snel mogelijk wilt veranderen. Ruud won namelijk met 6-1/6-0 van Giron, een zeer sterke prestatie. Ook Borges laat deze week goede dingen zien. Zo won de Portugees zowel tegen Koepfer als tegen Purcell in 2 sets. Niet te vergelijken met zijn prestatie begin februari in de davis cup, waar hij met 6-2/6-1 verloor van de nummer 172. We verwachten dat Ruud gewoonweg te sterk zal zijn.