Back to back combi’s in de Champions League!

Na een geslaagde combi gisteren maken we vandaag er wederom één voor de Champions League. Vandaag bespreken we de wedstrijden Porto- Arsenal en Napoli- Barcelona.

Bij de wedstrijd tussen Porto en Arsenal wordt er een duidelijke favoriet aangeduid, namelijk Arsenal. Dit is ook meer dan terecht, aangezien de ploeg van Arteta slechts 2 punten achter leider Liverpool staat in de Premier League. Daarnaast is de vorm van The Gunners fantastisch. Ze wisten de laatste 5 wedstrijden allemaal te winnen, waarvan 3 met minstens 5-0. Ook tegen Liverpool wisten ze overtuigend te verslaan met 3-1. Porto staat momenteel op de 3de plek in de competitie, wat geen recht geeft op Champions League voetbal. In de groepsfase verloor de Portugese ploeg 2 keer tegen Barcelona, maar verder wisten ze wel hun beide wedstrijden te winnen tegen Antwerp en Shaktar. We verwachten dat Arsenal de goede vorm doortrekt en vandaag de overwinning zal behalen.

De wedstrijd tussen Napoli en Barcelona zal er dan weer meer om spannen. Hoewel Napoli absoluut niet hetzelfde Napoli is als vorig seizoen, hebben ze in de Champions League toch tweemaal 2 doelpunten weten te maken tegen Real Madrid. Ze verloren weliswaar beide wedstrijden, maar toch is er genoeg kwaliteit aanwezig. Toch verwachten we dat Barcelona de overhand zal hebben. Van de laatste 6 topwedstrijden van Napoli in de Serie A, verloren ze er 5 en speelden 1 keer gelijk. De moeilijkste tegenstander in de groepsfase van Barcelona was Porto, waar ze 2 keer tegen wisten te winnen. Ook in de competitie doen ze het redelijk, ze staan momenteel op de 3de plaats met 2 punten achter het verrassende Girona. We verwachten dat Barcelona vandaag niet verliest.