Goals zijn het onderwerp vanavond in de Champions League voor 2,5 keer je inzet!

De Champions League is terug! Vorige week is de knockout-fase van start gegaan, vandaag en morgen staan de resterende heenwedstrijden op het programma. We kiezen vandaag voor een dubbel bestaande uit de 2 Champions League wedstrijden.

Met Dortmund als tegenstander heeft PSV een haalbare loting. De Eindhovenaren wisten in de groepsfase in 5 van de 6 wedstrijden te scoren, enkel tegen Arsenal lukte het niet. Daarnaast kregen ze in net zoveel wedstrijden een goal tegen. Kortom, veel doelpunten. Datzelfde geldt voor Dortmund. Zij wisten in 4 van de 6 wedstrijden het net te vinden en kregen in 3 wedstrijden een goal tegen. Natuurlijk is Dortmund een ploeg die normaliter een beter niveau haalt dat PSV, maar met Peter Bosz aan de leiding bewijst de ploeg uit Brabant dat ze kunnen meedoen op het hoogste niveau. We verwachten dan ook dat beide teams weten te scoren.

De tweede wedstrijd die we bespreken is die tussen Inter en Atletico. Beide ploegen kennen we als verdedigend sterke ploegen die goed in organisatie kunnen spelen. Inter wist in de groepsfase 3 keer de nul te houden. Daarbij komt dat er in 4 wedstrijden minder dan 2,5 goals vielen. Atletico hield slechts 2 keer de nul, maar eindigde met 14 punten wel comfortabel op de eerste plaats. Aangezien beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, verwachten we een gesloten wedstrijd waarbij ze vooral niks willen weggeven.