2 landskampioenen maken er een doelpuntrijke partij van!

Een nieuwe speeldag is aangebroken en er staat op vrijdagavond meteen een echte topper op het programma in Italië. Daar nemen Juventus en Napoli het tegen elkaar op.

Voor beide ploegen is deze wedstrijd belangrijk. Napoli zal punten willen meenemen naar Napels om aansluiting te houden met de top 3. Als Juventus wint komen ze wederom voor minstens 1 dag aan de leiding van het klassement. Daarbij is het puntenverschil maar liefst 11 indien de thuisploeg weet te winnen.

Juventus is aan een goed seizoen bezig. Ze pakten uit 14 wedstrijden 33 punten, waardoor ze op de 2de plek staan. De ploeg van Allegri verloor dit seizoen nog maar 1 keer, wat natuurlijk een knappe prestatie is. Een andere opvallende statistiek is dat ze slechts in 1 wedstrijd niet wisten te scoren. Ook kregen ze in de 3 laatste duels telkens een doelpunt tegen.

Napoli is na het kampioenschap van vorig jaar minder goed gestart. Ze staan met 24 punten op de 5de plek. Zij kregen in de laatste 5 wedstrijden steeds een doelpunt tegen, wat toch duidelijk maakt dat ze te kloppen zijn. Dit werd vorige week bevestigd toen met 3-0 verloren tegen Inter. Uiteraard beschikt Napoli over een goede kern, met onder andere spelers zoals Osimhen en Kvaratskhelia. Dit soort spelers kunnen met 1 goede actie een goal maken, waardoor we dan ook kiezen voor beide teams to score.