Newcastle maakt een einde aan de slechte uitprestaties!

De midweekse speeldag zit er bijna op. Vandaag worden de laatste 2 wedstrijden afgewerkt. Everton mag Newcastle verwelkomen op Goodison Park.

Everton is na het dramatische seizoen vorig jaar, dit seizoen beter begonnen. Uit 14 wedstrijden wisten ze maar liefst 17 punten te behalen, wat eigenlijk recht geeft op de 14de plaats. Wegens financiële redenen heeft de bond 10 punten afgetrokken, waardoor ze nu 18de staan. Maar ze doen het dus de laatste weken prima. Uit de laatste 5 wedstrijden behaalden ze 10 punten, mede door een punt te pakken tegen Brighton. We moeten wel eerlijk zijn over enkele winstpartijen in deze wedstrijden, Nottingham en Crystal Palace zijn geen topploegen.

Newcastle lijkt goed op weg om een echte topploeg te worden. Momenteel staan ze 7de met 26 punten, maar als ze vandaag de 3 punten weten mee te nemen worden ze 5de of 6de. De ploeg van Howe speelt fantastisch voetbal gecombineerd met een winnaarsmentaliteit. Door deze combinatie wisten ze in de laatste 3 wedstrijden met 4-1 te winnen tegen Chelsea, waarna een gelijkspel in de Champions League tegen PSG volgde. Afgelopen weekend waren ze duidelijk de betere ploeg tegen Man Udt, wat resulteerde in een 1-0 overwinning. Een opvallende statistiek is puntenaantal wat ze in uitmatchen hebben behaald, dit zijn er slechts 5 in 6 wedstrijden.

Ondanks de slechte uitprestaties van Newcastle, verwachten we vandaag toch een overwinning voor de ploeg van Howe. Zoals gezegd is zowel het goede voetbal als de mentaliteit aanwezig.