Doelpuntrijke topper op Old Trafford!

Midweek voetbal in de Premier League, altijd leuk! Zeker met het affiche wat er vanavond op het programma staat. Chelsea reist af naar Old Trafford om het op te nemen tegen Man Udt. Qua ranking van de ploegen lijkt dit geen topper, maar een ontmoeting tussen deze 2 ploegen zal dat altijd blijven.

Manchester United heeft het moeilijk. Ze wisten uit 14 wedstrijden 24 punten te behalen, waardoor ze slechts op de 7de plek staan. Afgelopen weekend verloren ze kansloos tegen Newcastle. De score was weliswaar slechts 1-0, maar met slechts 1 schot op doel voor de ploeg van Ten Hag en 2,98 xg voor Newcastle waren ze de terechte winnaar. Wel weet Man Udt in bijna iedere wedstrijd het net te vinden. In de 5 van de laatste 6 wedstrijden troffen ze raak. We zien wel dat ze dit seizoen nog geen enkele wedstrijd wisten ze winnen tegen een op papier goede ploeg.

Ook Chelsea kan onmogelijk tevreden zijn over het seizoen tot nu toe. De ploeg van Pochettino staat op de 10de plaats met 19 punten. Voor the Blues is er wel een lichtpuntje. De laatste 4 wedstrijden waren stuk voor stuk tegen lastige tegenstanders (Tottenham, Man City, Newcastle, Brighton) en toch behaalden 7/12. In alle 4 de wedstrijden vielen de goals om de oren. Tegen Spurs wonnen ze met 1-4, waarna een 4-4 gelijkspel tegen City volgde. In Newcastle verloren ze met 4-1, maar afgelopen weekend versloegen ze Brighton met 3-2.

Het lijkt ons duidelijk dat met name Chelsea makkelijk scoort en er ook geregeld wat binnenkrijgt. Gezien de betere vorm van The Blues verwachten we geen verliespartij.