Belgische spits is on fire en verdubbelt je inzet!

Deze week staat in teken van Europees voetbal en dat betekent uiteraard dat we op donderdag Europa League hebben. Voor onze Nederlandse ploegen ziet het er niet rooskleurig uit, waardoor we voor de coëfficiënt heel blij mogen zijn met het resultaat van PSV gister. Voor onze pick van vandaag kijken we naar groep G. In die groep maakt Roma de verplaatsing naar Zwitserland om er tegen Servette te spelen.

Voor beide ploegen heeft de wedstrijd belang. Roma staat namelijk gedeeld 1ste met 9 punten uit 4 wedstrijden. Servette behaalde 4 punten, waardoor ze momenteel 3de staan. Roma zal ongetwijfeld voor de groepswinst willen strijden, terwijl Servette misschien nog kansen ziet om door te stoten in deze campagne.

In de heenwedstrijd was de ploeg van Mourinho duidelijk een formaat te groot, aangezien ze simpel met 4-0 wisten te winnen. Ook de expected goals waren in duidelijk in het voordeel van de Italianen met 1,84 tegenover 0,26. Een bijkomende statistiek is dat Roma dit seizoen slechts in 2 van de laatste 15 wedstrijden niet wist te scoren.

Als we kijken naar een specifieke speler, zien we dat Lukaku toch wel 1 van de mannen is om in de gaten te houden. De Belgische spits wist al in 3 van de 4 groepswedstrijden het net te vinden. Met zijn sterke lichaam weet hij verdedigers af te houden en kansen te creëren. Gezien het feit dat we wederom een zege voor Roma verwachten lijkt ons dit een mooie keuze!