De thuisploegen domineren vanavond in de Champions League!

Vanavond is het weer tijd voor Champions League! Net zoals gister kiezen we voor een combinatie van 2 wedstrijden. Voor onze coëfficiënt is het te hopen dat PSV weet te winnen. Om hun kansen te maximaliseren zou het ook goed zijn als Arsenal wint.

We denken namelijk ook dat dit gaat gebeuren. Arsenal staat met 9 punten uit 4 wedstrijden comfortabel aan de leiding in groep B. De 2 achtervolgers zijn PSV en Lens, beiden met 5 punten. In Frankrijk verloor de ploeg van Arteta met 2-1, al was dat een beetje tegen de verhouding in. Arsenal had 1,27 expected goals, tegenover 0,69 voor Lens. Ook in de competitie doet Arsenal het uitstekend, aangezien ze aan kop staan in de Premier League. Lens wist in de Champions League niet te winnen van PSV. Thuis moesten ze tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel, in Eindhoven lieten ze zelfs 3 punten achter. Arsenal daarentegen wist PSV makkelijk met 4-0 te verslaan.

De tweede wedstrijd is die tussen Real Sociedad en RB Salzburg. Sociedad staat met 10 punten gedeeld aan de leiding van de groep samen met Inter. Een erg knappe prestatie van de Spaanse ploeg, wat dus al zeker is van overwintering in de belangrijkste Europese competitie. Salzburg wist enkel tegen Benfica te winnen, waardoor ze met 3 punten op de 3de plek staan. In Oostenrijk wist Sociedad vrij simpel met 0-2 te winnen. Als we kijken naar de expected goals was dit terecht. Salzburg had slechts 0,34 xg tegenover 1,25 voor Sociedad. We verwachten vandaag hetzelfde scenario, zeker gezien het feit dat groepswinst nog steeds mogelijk is.