Een goede organisatie primeert in deze fase van de Champions League!

In de Champions League wordt vandaag de 5de wedstrijd van de groepsfase afgehandeld. In verschillende poules ligt alles nog open, zo ook in de wedstrijden die we vandaag bespreken.

AC Milan neemt het thuis op tegen Dortmund. Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel. In deze groep staat Newcastle op de laatste plaats met 4 punten en Dortmund aan de leiding met 7 punten. Alles is nog mogelijk, waardoor beide ploegen deze wedstrijd absoluut niet zullen willen verliezen. De heenwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Voor de Italiaanse ploeg viel er enkel in Parijs meer dan 1 goal in de eerste helft. Bij de 4 wedstrijden van Dortmund in de Champions League vielen er nog geen enkele keer 2 goals in de eerste helft.

De tweede wedstrijd die we bespreken is Barcelona- Porto. De inzet van deze wedstrijd is groepswinst, aangezien beide ploegen 9 punten hebben behaald uit de eerste 4 wedstrijden. In Portugal wist de ploeg van Xavi met 0-1 te winnen. Ook bij deze teams is deze lijn in meerdere wedstrijden al gehaald. Bij Barcelona was dit 2 van de 4 keer het geval, bij Porto 1 keer meer. Gezien het feit dat bij deze stand de ploegen vooral niet willen verliezen, verwachten we een afwachtend begin, waarbij de er wordt gelet op een goede organisatie.

Deze combinatie levert een notering van 2,14 op. Kijkend naar de voorbije resultaten en met name de stand in de groep lijkt dit een haalbare lijn.