De Franse verdediging is wederom solide voor meer dan 2 keer je inzet!

Vandaag worden de allerlaatste wedstrijden in de kwalificatie voor het EK gespeeld. In groep B, waar Nederland zich zaterdag wist te plaatsen, zal de stand ongewijzigd blijven. Frankrijk en Nederland zullen in Duitsland verschijnen, Griekenland is op een derde plaats gestrand. Het duel tussen Griekenland en Frankrijk heeft voor deze rangschikking dus geen belang meer.

Hoewel Frankrijk zaterdag ook al geplaatst was, vermaakten ze het eigen publiek door Gibraltar met 14-0 te vernederen. Naast de vele goals wist Gibraltar geen enkel schot te produceren. Dit hangt samen met de solide verdediging van het Franse elftal. De ploeg van Deschamps kreeg slechts 1 doelpunt tegen in de 7 voorafgaande kwalificatiewedstrijden, die goal viel tegen Nederland. De kwaliteit in de selectie is enorm, waardoor er natuurlijk veel concurrentie is. Hierdoor zal iedereen zich ook vanavond weer willen bewijzen in de hoop een vaste basisplaats te veroveren. Met spelers zoals Kolo Muani, Saliba en Giroud op de bank is ook de ‘b-ploeg’ van Frankrijk een maatje te groot voor Griekenland.

De heenwedstrijd eindigde op een 1-0 overwinning voor Frankrijk, maar die uitslag geeft de wedstrijd niet helemaal weer. Frankrijk had namelijk 2,28 expected goals tegenover 0,21 voor Griekenland. Verder wisten de Grieken ook tegen Nederland geen enkele keer het net te vinden. Sterker nog, in de 2 wedstrijden samen schoten ze slechts 3 keer op goal. De meest bekende spelers bij Griekenland zijn Tsimikas en Mavropanos, zij zouden bij Frankrijk zeer waarschijnlijk de selectie niet halen.

Het kwaliteitsverschil tussen deze ploegen is gewoonweg te groot. Verder zal iedere Fransman zich vandaag willen bewijzen, waardoor we toch een gemotiveerde ploeg verwachten. Dit gecombineerd met de uitstekend presterende verdediging zorgt ervoor dat we voor deze weddenschap kiezen.