De Italianen nemen revanche voor een gemist WK!

De laatste wedstrijden van de EK-kwalificatie zijn aangebroken. Onze landgenoten hebben zich zaterdag moeizaam kunnen plaatsen door met 1-0 van Ierland te winnen, maar het belangrijkste is dat we erbij zitten. Die mentaliteit zullen de Italianen vandaag ongetwijfeld ook hebben. Na een gemist WK zijn ze verplicht om op dit grote toernooi te verschijnen.

Hiervoor moeten ze wel nog flink aan de bak. Ze nemen het op tegen Oekraïne, dat met evenveel punten op de derde plaats staat. Een overwinning voor Oekraïne zou dus betekenen dat Italië wederom wordt uitgeschakeld. In Milaan eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Italië, waardoor ze vandaag terecht de favoriet zijn. met 24 schoten tegenover 9 en 2,16 expected goals tegenover 0,94 waren ze gewoonweg de betere ploeg.

Het verschil in kwaliteit tussen de selecties is natuurlijk ook een feit. Oekraïne heeft enkele bekende namen zoals Zinchenko en Mudryk, maar de ploeg van Italië kent meerdere toppers. Dat begint al bij het sluitstuk in goal, namelijk Donnarumma, een keeper die punten pakt voor zijn ploeg. Verder heb je spelers zoals Chiesa, Barella, Jorginho en Raspadori. Ongeveer heel de Italiaanse ploeg is actief in een top 5 league, wat we van de Oekraïense selectie absoluut niet kunnen zeggen.

Over een thuisvoordeel kan Oekraïne, door de oorlog, niet beschikken. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld in de BayArena in Duitsland. We verwachten dat Italië de mentaliteit en de kwaliteit heeft om deze wedstrijd te winnen en zich te plaatsen voor het EK.